Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013






Πριν από λίγες ημέρες το σχολείο μας διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πλανητάριο.
Ξεκινήσαμε νωρίς, σχεδόν όλο το δημοτικό σχολείο. Ημέρα 18/1/13.Μέχρι να φτάσουμε προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι για να περάσει η ώρα. Όταν φτάσαμε στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ φάγαμε και μετά πήγαμε να δούμε τους δεινόσαυρους σε 3D. 


Οι δεινόσαυροι γεννήθηκαν πριν από εκατομμύρια  χρόνια όταν στη γη δεν υπήρχαν άνθρωποι ούτε όμως και σπίτια. Υπήρχαν μικροί και μεγάλοι δεινόσαυροι και μερικοί ήταν εχθροί μεταξύ τους. Οι φυτοφάγοι δεινόσαυροι έχουν μακρύ λαιμό  και οι τυρανόσαυροι τους μισούν αυτούς με τον μακρύ λαιμό. Είναι πολύ τρομακτικοί όλοι οι δεινόσαυροι εκτός από τα μικρά νεογέννητα μωρά τους. Όταν γεννήθηκε ένας μικρός, γλυκός δεινόσαυρος τον ονομάσαμε Ρωμαλέο και γίναμε φίλοι του. Ένας επιστήμονας αρχαιολόγος έψαχνε για πολύ καιρό κόκαλα δεινοσαύρων. Με τους συναδέλφους του έψαχναν σε διάφορα μέρη δηλαδή εκεί που πίστευαν ότι είχε κόκαλα δεινοσαύρων.
Ο Ρωμαλέος ήταν μικροσκοπικός σαν σαύρα όταν γεννήθηκε,  ενώ  αργότερα έγινε τεράστιος, ίσα ας πούμε με ένα δέντρο. Μπορούσε πια να τραφεί χωρίς δυσκολία γιατί έφτανε τα φύλλα των δέντρων.





                        

                ΣΤ’1

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου