Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013










   Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, πήγαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πλανητάριο(ΝΟΗΣΙΣ)της Θεσσαλονίκης. Εκεί επισκεφθήκαμε όλα τα μέρη στο πλανητάριο και περάσαμε ωραία. Όμως αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν το Τεχνοπάρκο. Θα σας εξηγήσω, τι ακριβώς είναι το Τεχνοπάρκο.            

    ΤΕΧΝΟΠΑΡΚΟ

Το Τεχνοπάρκο είναι μια αίθουσα μεγάλων διαστάσεων που έχει πολλά είδη «παιχνιδιών» φυσικής. Διάφορα πράγματα που στην αρχή δεν καταλαβαίναμε τι συνέβαινε σ’ αυτά, αλλά μετά βλέπαμε την εξήγηση σε διάφορες αφίσες, ανάλογα με το «παιχνίδι» που βλέπαμε.

       Έτσι,   πριν να μπούμε στο Τεχνοπάρκο , χωριστήκαμε σε ομάδες για να πάμε στις διάφορες αίθουσες. Κάθε φορά,  μια ομάδα πήγαινε στο Τεχνοπάρκο, έπαιζε με όλα τα «εκθέματα» της φυσικής που περιείχε,  και ταυτόχρονα διασκέδαζε.











Αυτό είναι το «πηγάδι προς το άπειρο». Όμως, δεν είναι πραγματικά προς το άπειρο! Εκεί υπάρχει μία λάμπα και ένα στρώμα γυαλί. Έτσι, το γυαλί αντανακλά τη λάμπα, και φαίνεται σαν να υπάρχει αμέτρητο βάθος!




Αυτό το έκθεμα ονομάζεται «ζεστό ή κρύο». Όπως βλέπουμε εδώ υπάρχουν τέσσερεις διαφορετικές επιφάνειες, όλες φτιαγμένες από διαφορετικό υλικό, αλλά όλα έχουν την ίδια θερμοκρασία. Όταν βάζουμε το χέρι μας επάνω τους,  βλέπουμε ότι η επιφάνειες είναι κρύες. Αυτό γίνεται γιατί οι επιφάνειες είναι στη θερμοκρασία του δωματίου(18-20 βαθμούς κελσίου) και το χέρι μας έχει την θερμοκρασία του σώματος(36,6 βαθμοί κελσίου). Έτσι νομίζουμε πως οι επιφάνειες είναι κρύες, ενώ εμείς έχουμε μεγαλύτερη θερμοκρασία!



Αυτό και πολλά άλλα εκθέματα υπάρχουν στο Τεχνοπάρκο. Όταν φύγαμε από εκεί ήμασταν ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι. Προτείνουμε σε όλους να πάνε μια εκδρομή στο Πλανητάριο(ΝΟΗΣΙΣ)και να επισκεφθούν όλες τις αίθουσες γιατί είναι όλες ενδιαφέρουσες. Δεν θα απογοητευτείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου