Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013




Το έτος 2013 ξεκίνησα από το σπίτι για να πάω στο σχολείο και βιαζόμουν επειδή θα πηγαίναμε στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Όταν έφτασα στο σχολείο με περίμεναν οι φίλοι μου. Κάναμε την προσευχή και ξεκινήσαμε για το πλανητάριο. Όταν φτάσαμε μας υποδέχτηκαν θερμά και μας ξενάγησαν. Πρώτα περιμέναμε λίγο και αγοράζαμε διάφορα από ένα κατάστημα  που είχε εκεί. Αργότερα μπήκαμε σε μια αίθουσα που λέγεται κοσμοθέατρο  και είδαμε σε 3D κάποιες πληροφορίες πρώτα για το μηχανισμό των Αντικυθήρων 
που βυθίστηκε στα Αντικύθηρα Νότια της Πελοποννήσου στην Ελλάδα και μετά   για τους δεινόσαυρους. Μόλις βγήκαμε από το κοσμοθέατρο αγοράσαμε ενθύμια από ένα μικρό μαγαζί που είχε εκεί. Μετά χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και η ομάδα που ήμουν εγώ πήγε σε μια αίθουσα που λέγεται τεχνοπάρκο το οποίο είχε μέσα διάφορα παιχνίδια φυσικής. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ένας κύλινδρος  που ήταν γεμάτος με νερό και όταν γυρνούσες μία μανιβέλα μέσα στο νερό δημιουργούταν μια ρουφήχτρα μέσα στο νερό.
 Πιο μετά μας πήγαν σε μια αίθουσα που είχε μέσα αντίγραφα από τον εξοπλισμό των αρχαίων Ελλήνων. Αργότερα μας πήγαν σε ένα δωμάτιο με αμάξια αντίκες. Μόλις τελειώσαμε με όλα αυτά και συναντηθήκαμε με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, περιμέναμε λίγο ακόμα και τέλος μας πήγαν στο εσωτερικό του πλανητάριου, σβήσανε τα φώτα, ξαπλώσαμε πάνω σε καθίσματα και είδαμε στην οροφή μία προβολή που μιλούσε για το σύμπαν (διάστημα) και ονομαζόταν "Τα Θαύματα του Σύμπαντος". Το ξέρατε τα ότι αστέρια ζουν εκατομμύρια χρόνια; Μετά από όλα αυτά βγάλαμε μερικές φωτογραφίες και φύγαμε. Την ημέρα που πήγα στο πλανητάριο με το σχολείο μου πέρασα τέλεια και σας το προτείνω και εσάς να πάτε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου